Valorem la teva privadesa

Utilitzem galetes per millorar la teva experiència de navegació i analitzar el nostre trànsit. En fer clic a «Acceptar totes», acceptes el nostre ús de galetes. Més informació.

Compra d'entrades online
Benvinguts al nostre sistema de venda d'entrades online.
Tota transacció requereix estar registrat en aquest lloc web.
No hi ha entrades a la venda en aquests moments.

Seleccioneu la data de la funció

GEORG FRIEDRICH HANDEL (1685-1759)

CLUB DE CLÀSSICA - Cicle de conferències

Museu de la Mediterrània


Georg Friedrich Handel va esdevenir un mite ja després de la seva mort, fins l'extrem que Beethoven el va considerar el més gran compositor del passat. Aquesta aureola va generar el mite desdibuixat per les llegendes sorgides al seu entorn i alhora per la poca informació personal que ens ha arribat. Però certament Handel és un autor tant popular com referencial del seu temps. Resseguir-ne la seva vida i la seva obra esdevé un viatge fascinador per l'Europa que va conèixer en primera persona. Va néixer a les mateixes terres i el mateix any que Bach. Va conèixer la tradició alemanya del seu temps. Va fer un viatge formatiu per tota Itàlia coneixent-ne els seus principals actors musicals en persona (Corelli, Scarlatti...) i finalment esdevindrà la glòria de la música anglesa del s. XVIII a través de les seves òperes i oratoris. Handel va ser enterrat a la capella dels artistes de l'Abadia de Westminster, però la seva música manté intacte el fervor que ja va generar durant la seva existència.


Dissabte, dia 14 de gener de 2023, 11.00 h.

1.- “L'Alemanya de Handel. La infantesa. De Halle a Hamburg” (1685-1706).

Va néixer a 160 kilòmetres de distància i amb poques setmanes de diferència que Johann Sebastian Bach. Va conèixer la tradició alemanya del seu temps, però també elements nous arribats de fora particularment a l’òpera d’Hamburg.

 

Dissabte, dia 4 de febrer de 2023, 11.00 h.

2.- “Handel a Itàlia. El viatge de formació”  (1706-1710).

El seu periple italià esdevé clau a l’hora de forjar el seu estil característic, treballant directament amb alguns dels principals actors musicals del moment, com ara Corelli, Scarlatti..., i esdevenint així un compositor cosmopolita coneixedor de primera ma de les grans tradicions europees.

 

Dissabte, dia 4 de març de 2023, 11.00 h.

3.- “L'Anglaterra de Handel. Context musical. L'òpera i la fama” (1710-1728). L’arribada quasi atzarosa a Anglaterra va canviar plenament el destí de la seva vida. Les seves òperes italianes van ser una novetat irresistible per als anglesos. Handel abavarà esdevenint ciutadà britànic.

 

Dissabte, dia 15 de abril de 2023, 11.00 h.

4.- “Crisi i reinvenció. L'òpera: culminació i fracàs” (1728-1741).

L’estrena de “The Beggar’s Opera” va ser un cop dur per Handel que va haver de tancar la seva temporada d’òpera italiana per bancarrota i buscar nous camins per a ressorgir de les cendres. És el moment de la publicació de la seva obra orquestral i de cambra..

 

Dissabte, dia 6 de maig de 2023, 11.00 h.

5.- “Handel i l'oratori: la maduresa” (1741-1759).

L’estrena del Messies a Dublín canvia el panorama propiciant que finalment Handel encadeni els seus darrers grans èxits en el terrenys de l’oratori i esdevingui el més gran compositor de la música britànica del s. XVIII.

JOVENTUTS MUSICALS DE TORROELLA DE MONTGRÍ
CONVENT DELS AGUSTINS, 17257 TORROELLA DE MONTGRÍ (GIRONA)
Telèfon: 972760605
Correu electrònic: info@jmtorroella.cat

Avís legal
Política de privacitat
Política de galetes
Desenvolupat per